avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj partial dupa divort cu apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj partial dupa divort cu apartament ipotecat

Buna ziua.Avem un credit ipotecar pe apartamentul cumparat in CHF cu amandoi sotii creditori.De 3 ani sotia locuieste cu copilul in apartament,fara a plati rata si impozitele.A cerut iesirea din indiviziune prin partaj partial cu 70% din rata pentru mine si 30%ea.Instanta de fond a obligat-o la plata unei sulte mari si sa preia apartamentul..Nu a fost multumita de solutia instantei si a facut apel.Banca nu s-a constituit parte initial si separat a obtinut executarea silita,Nu doreste nici una din parti sa ia apartamentul deoarece creditul ramas (80000 CHF) este mare decat cel initial..Ce poate sa decida instanta de apel?
Cel mai recent răspuns: GAZACHE48 , utilizator 14:30, 25 Ianuarie 2015
.
Banca nu s-a constituit parte initial

Poate pt ca n-ati citat-o.

In privinta creditului, a ratei, ce decisese instanta ?
V-ati judecat inutil, bani dati aiurea pe taxe si poate, onorarii- casa va fi vanduta oricum si pt diferenta veti ramane ambii datori in solidar, asta inseamna ca pe cine prinde ... aluia ii ia, venituri, bunuri.
Apartamentul a fost expertizat la 34000 euro,sulta a fost 17000euro,iar despre credit nu a hotarat nimic
uau, femeia a fost neinspirata daca nu a introdus si datoria in aceasta ecuatie si n-a citat si banca.
Practic, banca va vinde casa, veti ramane datori in solidar si femeia va datoreaza in plus 17000 de euro.. pe ce, nu stiu.

cu 70% din rata pentru mine si 30%ea

Cu partea asta ce s-a intamplat ?
Apelul a sistat sulta si doreste o revizuire a cererii initiale.Sotia a timbrat numai cererea partiala.Eu am cerut partaj inyegral fara sa-l timbrez si s-a ajuns la disjungere.Problema cu apartamentul se discuta pe fond,iar restul a acordat drept de recurs.Totusi n-a aparut hotararea iar apelul. se judeca saptamana aceasta.Renunt la recurs pentru a relua partajul de la capat.
Banca nu a dorit sa fie parte,nu este caz singular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit si bunuri ascgmg ascgmg Buna ziua, Ma intereseaza care este din punct de vedere juridic cea mai corecta si echitabila varianta pentru situatia mea. In 2008 am luat un credit in ... (vezi toată discuția)
Care este formula de calcul pentru sulta datorata in urma partajului a unui apartament cumparat in rate mariaevelina mariaevelina Buna ziua Va rog sa ma ajutati in calculul unei sulte pentru un partaj a unui apartament cumparat in rate cu 2 credite dupa casatorie, ratele de pe ambele ... (vezi toată discuția)
Partaj prin hotarare judecatoreasca mioara54 mioara54 Buna seara,va rog mult sa ma ajutati intr-o situatie dificila.Sint doua persoane Xde gen feminin si Y de gen masculin.Aceste doua personaje dupa o prietenie ... (vezi toată discuția)