avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public

cum se poate trece de pe postul de superior 3 pe un post vacant de superior 1A?

Cel mai recent răspuns: alina8008@yahoo.com , utilizator 22:18, 5 Februarie 2015
un post vacant nu mai are treapta de salarizare, iar in lege exista prevedere ca la ocuparea unui post vacant incadrarea sa se faca la fosta treapta III
mutare pe o functie publica vacanta grad superior, fosta treabta 1...desigur, daca este bugetata..pe fosta treapta 1!
Este ceva ce nu se leaga... functiile publice nu aveau treapta 1A, ea era specifica posturilor contractuale. Deci, fie intrebati cum treceti de pe nivelul de salarizare al unei functii publice grad profesional superior fosta treapta 3 de salarizare, pe aceeasi functie, la nivelul fostei trepte 1 de salarizare, si raspunsul este NU SE POATE, intrucat legislatia salariala actuala nu permite, fie vorbim despre cum treceti de pe o functie publica grad superior salarizare fosta treapta 3 pe un post contractual salarizat grad IA, si raspunsul este: prin concurs sau prin transformarea functiei publice ocupate, daca conform fisei postului ocupantul nu mai exercita atributii de putere publica (caz mai rar intalnit in practica).
art. 91 din Legea nr.188/1999
(4)Mutarea temporara pe o alta functie publica se dispune motivat, in interesul autoritatii sau institutiei publice, de catre conducatorul autoritatii ori institutiei publice, pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, de acelasi grad profesional, pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului sau, dupa caz, cu repartizarea postului corespunzator functiei detinute de functionarul public, pentru o perioada de maximum 6 luni intr-un an calendaristic.
(5)In mod exceptional, mutarea temporara sau definitiva poate fi solicitata de functionarul public in cazul in care starea sanatatii, dovedita pe baza unui examen de specialitate, nu ii mai permite desfasurarea activitatii in acel compartiment. Mutarea temporara sau definitiva se face in conditiile prezentei legi, daca functionarul public in cauza este apt profesional sa indeplineasca atributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva functionar public ContSters240394 ContSters240394 Se poate muta definitiv un functionar public de pe superior pe superior, dar momentan este pe treapta 3 si postul pe care solicita mutarea este treapta 1, ... (vezi toată discuția)
Mutarea pe un post similar in cadrul aceleiasi institutii Liviu-Cosmin Liviu-Cosmin Buna ziua. Sunat angajat in cadrul unei autoritati publice din anul 2006. In anul 2014 am fost incadrat la functia de consilier superior (treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Cum se transorma un post din studii medii in studii superioare? meri75 meri75 Post de referent III, gr. asistent cu studii medii,se poate transforma in studii superioare? (vezi toată discuția)