avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare definitiva functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare definitiva functionar public

Se poate muta definitiv un functionar public de pe superior pe superior, dar momentan este pe treapta 3 si postul pe care solicita mutarea este treapta 1, implicit saalriul crescandu-i?
Cel mai recent răspuns: puru geta , utilizator 09:01, 16 Octombrie 2014
Mutarea definitiva poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) cand se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea functionarul public pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, de acelasi grad profesional, sau pe o functie publica vacanta de nivel inferior pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului. In cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, cu repartizarea postului corespunzator functiei detinute de functionarul public. In oricare dintre situatii este necesar acordul scris al functionarului public;

b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, la acelasi grad profesional, sau pe o functie publica vacanta de nivel inferior pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului;

c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.
(art.91 alin.2 din Legea nr.188/1999)
Stiu legislatia, e vorba de interpretarea ei.Poate sau nu poate fi mutata o persoana pe acelasi grad profesional, dar trepte diferite?
un post vacant nu mai are treapta de salarizare, de unde ideea ca a fost odata ocupat de catre un functionar care intamplator a avut treapta 1? Postul vacant are exceptiile lui de ocupare prin legile anuale de salarizare si anume daca este recrutare incadrarea se face la fosta treapta 3 ca asa ne spune legea, la mutare isi pastreaza drepturile salariale, ceea ce invocati intra la avansarea in treapta imediat urmatoare lucru care s-a abrogat din 2011.
Intrebarile pe care le pun sunt aferente unor documente care nu sunt emise de mine si incerc sa previn efectele negative pe care le pot avea. In legislatie, gasesc negru pe alb unde scrie ca se pastreaza drepturile salariale?In statul de personal asa apar posturile vacante(in urma plecarii persoanei care a ocupat postul), cu trepte. Posturile vacante unde n-a fost vreodata cineva angajat apar fara treapta. Inca ceva, cum se pot trece toate posturile din statul de personal la treapta maxima?
Cred ca este gresit ca va mai apare in statul de functii trapta de salarizare, incepand cu legea 284/2010 de la 01.01.2011 nu mai sunt treptele de salarizare aferente functiilor publice(pentru avizare in 2013 la aparitia OUG 77/2013 s-a mers la ANFP cu statul de functii cu trepte?).Referitor la drepturile salariale nu scrie negru pe alb dar daca emiteti act administrativ de mutare trebuie sa faceti referire la drepturile salariale si fiind tot pe functie similara isi va pastra drepturile salariale avute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public ContSters343160 ContSters343160 cum se poate trece de pe postul de superior 3 pe un post vacant de superior 1A? (vezi toată discuția)
Mutarea pe un post similar in cadrul aceleiasi institutii Liviu-Cosmin Liviu-Cosmin Buna ziua. Sunat angajat in cadrul unei autoritati publice din anul 2006. In anul 2014 am fost incadrat la functia de consilier superior (treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Avansarea in treapta de salarizare bilabong bilabong M-am angajat in noiembrie 2004 pe un post de consilier debutant. In noiembrie 2005 am devenit consilier asistent, in treapta 3 de salarizare. In anul urmator ... (vezi toată discuția)