avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi mostenitori

in situatia in care sotul/sotia a decedat si exista depozite bancare pe numele sotului in viata (nu pe cel al defunctului) eventualii mostenitori pot avea pretentii la aceste sume in cazul succesiunii?(defunctul are copii din casatorii anterioare).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:53, 25 Ianuarie 2015
Conteaza ce bani sunt in acele conturi , bani comuni sau proprii. Jumatate din suma ar putea intra in masa succesorala sau nu, daca provin din surse proprii ale sotului supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune florinnicolaescu florinnicolaescu Buna seara Am urmatoarea situatie: sora casatorita- decedata fara copii sotul supravietuitor are copii din prima casatorie sotul are casa - 50% din ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) are cota parte la bunurile tatalui meu, pe care le a dobandit inainte de casatoria cu ... (vezi toată discuția)