avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile medical pe adeverinta pt medicul de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile medical pe adeverinta pt medicul de familie

buna ziua. trebuie sa eliberez o adeverinta pentru medicul de familie, dar nu stiu ce sa trec la numar zile ce concediu medical. daca eliberez azi adeverinta (10 iunie), ce perioada se ia in calcul: 10.06.2008 - 09.06.2009 sau 01.06.2008 - 31.05.2009?
Cel mai recent răspuns: alidem , utilizator 12:46, 10 Iunie 2009
Pentru ca nu stiti de cand are persoan respectiva concediu medica (il va primi probabil dupa ce duce adeverinta) ar trebui sa scrieti zilele pe perioada 01.06.2008-31.06.2008 specificand in adeverinta exact perioada.
Pentru a beneficia de concediu medical de la medicul de familie trebuie sa fiti inscris pe lista unui medic de familie care are conventie pentru eliberarea concediilor medicale. Daca, in urma consultatiei, medicul considera ca puteti beneficia din punct de vedere medical de concediu medical, trebuie sa ii prezentati acestuia o adeverinta-tip de salariat din care sa reiasa plata contributiei pentru sanatate, precum si numarul de zile de concediu medical de care ati beneficiat in ultimele 12 luni. de la unitatea la care lucrati .Fara aceasta aseverinta de la locul de munca(care demonstreaza ca santeti asigurat ), nu se poate elibera concediul medical ,chiar daca aveti dreptul. Atentie ! Inceputul perioadei concediului medical nu poate sa depaseasca cu mai mult de 24 de ore (o zi) data emiterii concediului medical. In cazul urgentelor medico-chirurgicale, certificatul de concediu medical va fi eliberat, pentru o perioada de maximum 5 zile calendaristice, de catre medicul care a asistat urgenta (care poate fi medic de familie, medic din ambulatoriul de specialitate, de la camera de garda, structuri de primire urgente, ambulanta, centru de permanenta ,unitate privata medicala). Dupa cele cinci zile, daca este necesar, concediul poate fi prelungit de catre medicul de familie, dar nu pentru cod de indemnizatie de urgenta (06). Orice certificat de concediu medical trebuie luat in evidenta de catre medicul dvs. de familie. Pentru aceasta, trebuie doar sa va prezentati cu certificatul de concediu medical la medicul dvs. de familie, care va nota seria si numarul certificatului si diagnosticul in fisa dvs. medicala si in registrul de consultatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medicla urgenta parafe_??? Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati( OUG/Lege etc) unde se mentioneaza daca la un concediu medical cod 06(urgenta medico chirurgicala cod ... (vezi toată discuția)
Lege numai pe hartie ? ili47 ili47 Beneficiaza cineva de Co .de RISC maternal ? fiindca viitoarea mamica s-a dus la med .de familie cu scrisoare medicala scrisa de med.ginecolog de la clinaca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical deli_andra76 deli_andra76 Buna seara! Imi puteti spune ,va rog, daca un medic poate acorda in ambulator 30 zile c.m.(in continuare) pentru un pacient cu o afectiune neoplazica intr-o ... (vezi toată discuția)