avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acoperis cu panta spre vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acoperis cu panta spre vecin

Imi construiesc o casa P+E+M. Am terminat parterul, etajul si sunt in etapa de constructie a acoperisului. Desi in proiect(autorizat de ministerul de constructii) am un acoperis in doua ape cu una din pante catre vecinul din spatele casei, acesta mi-a spus ca nu pot sa fac acoperisul cu panta spre el pentru ca nu-mi da voie legea sa fac acest lucru si ca ma va actiona in instanta daca fac acoperisul din proiect. Casa este situata la 80cm de gardul vecinului. Autorizatia de constructie a fost emisa in iunie 2004. Am auzit ca intre timp a aparut o lege care interzice efectuarea acoperisurilor cu panta spre vecin daca casa este situata la o distanta mai mica de 190cm de proprietatea vecinului. Ce trebuie sa fac? Pot sa fac acoperisul ca in proiect fara sa risc un proces din partea vecinului? Sau trebuie sa reproiectez acoperisul astfel incat sa nu am panta catre vecin?
Cel mai recent răspuns: chrisys , utilizator 15:17, 15 Februarie 2007
Ar trebui sa luati legatura cu proiectantul. Totusi cred ca daca faceti in asa fel incat apa rezultata de la ploaie sa se scurga pe terenul dvs. si nu al vecinului, respectand astfel disp. art. 615 c. civ., nu pot aparea probleme.
Av.C.S.
Proiectantul ar trebui să refacă lucrarea în cazul în care nu a respectat legislatia în vigoare în domeniu........
Lasa vecinii de genul acesta. Chestia asta se rezolva prin captarea apei de pe panta acoperisului tau si conducerea pe propriul teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie lipita de casa vecinului patruvictor patruvictor Detin un teren intravilan intr-o comuna, la strada, intre doua case vechi de peste 50 ani, peretii acestora fiind totodata si limite ale proprietatii mele. ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ... Adrian198610 Adrian198610 As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi ... (vezi toată discuția)
Am o casa cu etaj costruita la 4m de gardul de la limita de proprietate, ... manole_g manole_g Am o casa cu etaj costruita la 4m de gardul de la limita de proprietate, unde am turnat o platforma din beton si imi parchez masina. Pentru ca se aproprie ... (vezi toată discuția)