avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cand unul din mostenitori nu poate fi gasit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cand unul din mostenitori nu poate fi gasit

Buna ziua,

Tatal meu a decedat de curand. Trebuie facuta succesiunea pentru un loc de veci. Unul din mostenitori nu mai poate fi contactat de cca 7 ani si nici nu se cunosc datele ultimei resedinte. Ce se poate face ? Exista un termen limita? Va multumesc
In acest caz, va trebui sa dezbateti succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.

Chiar daca mostenitorul respectiv nu vine la proces, nu cunoasteti adresa lui, acesta va fi citat la ultima adresa cunoscuta si prin mica publicitate cu un anunt intr-un ziar de larga circulatie pe teritoriul national.
Va multumesc frumos pentru raspuns
Trebuie deschis proces.
In cadrul procesului se vor face demersurile necesare.
Dezbatarea succesiunii este initiata in fata instantei de judecata.( competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului ).

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune AlinCG AlinCG Buna ziua. Am o mica problema pe care incerc sa o clarific ptr. mama mea. Ea este recasatorita de 24 de ani si recent sotul ei a decedat. Copii acestuia au ... (vezi toată discuția)
Succesiune cris87 cris87 buna ziua, trebuie sa facem o succesiune dupa bunici iar una dintre cele 7 persoane implicate in succesiune nu este de acord. care sunt demersurile pentru ... (vezi toată discuția)
Scuccesiune tanasieadriana tanasieadriana Buna seara,cum se procedeaza in cazul unei succesiuni?Care sunt conditiile?Mama mea mai are o sora,dar nu mai stim nimic de ea si vrem sa facem succesiunea ... (vezi toată discuția)