avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa si veniturile din chirie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa si veniturile din chirie

Buna ziua,
Un Cabinet Medical Individual care functioneaza ca un PFA are un spatiu inchiriat de la o pers fizica (diferita de detinatorul CMI-ului). Poate CMI-ul sa subinchirieze o parte din spatial respectiv daca prin contractul de inchiriere I se permite acest lucru? Dar are voie PFA-ul (CMI-ul) respectiv sa obtina venituri din chirii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emmilia , utilizator 20:32, 25 Ianuarie 2015
Da,daca in contractul de inchiriere este prevazuta posibilitatea de subinchiriere de catre chirias si contractul este inregistrat la Administratia fiscala. Are voie,insa pentru a realiza aceasta subinchiriere este necesar sa adaugati,prin inscriere de mentiuni la Registrul comertului,codul CAEN pentru activitatea de subinchiriere.
Multumesc pt lamuriri. La CAEN nu m-am gandit si nu situ ce ar trebui sa fac in privinta asta pt ca este un cmi inregistrat direct la administratie, nu la Reg Comertului.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchiriere! doru_gabriel doru_gabriel Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Din punct de vedere juridic este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un imobil de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Auto inchiriat folosit de alt cabinet cactusul cactusul Un cabinet medical stomatologic are un autoturism inchiriat de la o societate comerciala cu contract de inchiriere. In acelasi spatiu functioneaza doua ... (vezi toată discuția)
Stomatologie adi_todo adi_todo Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna ... (vezi toată discuția)