avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Drepturi in cazul decesului unei persoane care lucra ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Drepturi in cazul decesului unei persoane care lucra in strainatate

Buna ziua.
In urma cu putin timp mi-am pierdut tatal care in ultimii 10 ani a lucrat cu contract de munca in Italia. Petru ca decesul sau a survenit fulgerator ne aflam in prezent in situatia de a nu cunoaste ce drepturi si ce indatoriri avem noi ca mostenitori ai sai. Stiu ca avea un cont bancar, ca asigurarile erau platite la zi, ca avea bani de primit de la angajator. De asemenea are o masina inmatriculata in Italia, cu taxe si asigurare platite acolo si care acum a ramas aici. Nu stiu nici macar cat putem circula cu ea in tara.
Am incercat sa aflu informatii de pe internet si de la diversi avocati, dar pentru ca nu stiu limba si pentru ca oamenii cu care am discutat nu s-au confruntat cu astfel de cazuri n-am reusit sa aflu mare lucru. De exemplu in Italia se primeste ajutor de inmormantare sau exista alte drepturi pt salariatii asigurati?
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:49, 25 Ianuarie 2015
cautati in tabloul avocatilor straini, care isi exercita profesia in Baroul din judetul Bucuresti, un avocat din Italia care posibil sa cunoasca legislatia italiana. (nu stiu din ce judet sunteti, v-am spus de baroul buc pt ca aici sunt multi avocati straini)
avocatii romani nu cunosc legile din Italia

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in baroul bucuresti a unui student strain iuliazamfir iuliazamfir Buna ziua. Fratele meu a terminat facultatea in Italia si are si cei doi ani de practica facuti acolo. Ce trebuie sa faca sa poata intra in Baroul ... (vezi toată discuția)
Intrare in baroul bucuresti a unui avocat abilitat in italia mihaigiu mihaigiu Un avocat italian abilitat la profesie de avocat in Italia ce trebuie sa faca sa poata intra in Baroul Bucuresti sau Timisoara (avocati straini)? Este ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pareri...... help ... just.me just.me Am terminat dreptul, am luat licenza cu brio...dar am ales sa nu continui si sa parasesc Romania. Sunt in Italia de 2 ani si am muncit ca colaborator la o ... (vezi toată discuția)