Copilul meu implineste 2 ani pe 04.04.2015.
Eu am fost chemata la servici si am acceptat de pe 01.02.2014.Pana la varsta implinirii de 2 ani a copilului mai sunt 2 luni.Tatal poate beneficia de CCC cele 2 luni sau doar o luna cum este obligatoriu? In acest caz ce acte trebuie sa depun pentru tata ca beneficieze de aceea indemnizatie ?(mentionez ca tatal a lucrat 12 luni anterioare nasterii copilului si acum in prezent nu mai lucreaza e student 28 ani).
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci el poate a intre in CCC cel putino luna de zile.
2. Asadar el poate beneficia de indemnizatie pentru CCC si mai mult de o luna.
3. - Nu conteaza daca acum este student si nu mai are venituri.
- Conditia este ca in cee 12 luni anterioare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa fi avut venituri din salarii.
4. - Actele necesare sunt aceleasi pe care le-ati depus si dvs. cand ati intrat in CCC si pe care le-ati depus la Primarie.
- De la Primarie luati lista cu actele necesare specifice situatiei tatalui copilului.
- Ar fi bine sa depuna actele cat mai repede ca sa primeasca indemnizatia mai curand.