avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,
In septembrie am semnat contract individual de munca pe perioada determinata (1 an de zile) ca profesor suplinitor. Care ar fi consecintele daca mi-as da demisia acum (la sfarsitul lunii ianuarie) în conditiile in care am gasit un loc de munca mai bun?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:48, 25 Ianuarie 2015
Nu exista nicio consecinta, decat faptul ca pentru a fi ocupat postul lasat vacant dupa demisia dvs trebuie sa se respecte anumite conditii prevazute de lege.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Nicio consecinta. Termenul pentru care s-a incheiat CIM nu are relevanta pentru dreptul de a demisiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate după concediu crestere copil Roxana J Roxana J Mi-am reluat activitatea după concediu crestere copil pe data de 30 august 2018 și beneficiez de stimulentul de insertie! Angajatorul vrea să mă determine ... (vezi toată discuția)
Se incearca depunerea demisiei prin intimidare Elsa60 Elsa60 Astazi, angajatorul mi-a inmanat o coala alba pentru a-mi scrie demisia , dintr-un motiv pueril. Am refuzat acest lucru fara a cunoaste motivele reale ale ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac in situația în care sunt? nicoleta voicu nicoleta voicu Sunt angajată de curând și am varicelă iar angajatorul imi spune să imi dau demisia, ce pot face? Lucrez ca vânzător, am contact cu oamenii in ... (vezi toată discuția)