Astazi, angajatorul mi-a inmanat o coala alba pentru a-mi scrie demisia , dintr-un motiv pueril. Am refuzat acest lucru fara a cunoaste motivele reale ale acestei actiuni. Am fost data afara din firma la propriu , sub diverse amenintari, inclusiv cu plangera penala!!!!! Am aflat ca mi s-au schimbat parolele de acces atat in firma cat si la calculator. Ma voi prezenta la firma , atat timp cat CIM-ul este in vigoare. Cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz?
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.