avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara motiv intemeiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara motiv intemeiat

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:sunt angajata la o firma, imi fac treaba foarte bine insa sotia patronului nu ma agreaza si ma forteaza sa imi dau demisia. Inventeaza tit felul de minciuni, inscenari, capcane. Este legal acest lucru? Sau este un abuz? Mentionez ca nu doresc sa imi dau demisia. Ma poate concedia fara un motiv intemeiat? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Bds1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 4 Februarie 2018
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.

4. Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forțat sa demisionez robertg92 robertg92 Momentan lucrez ca agent de vânzări într-o banca. Mai am contract pana pe 29 decembrie. Ei ma forțează sa îmi dau demisia de acum pe motiv ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Fortat sa demisionezi.... alionte alionte Sint necesare citeva lamuriri la un caz specific. Deoarece angajatorul nu are de lucru(lipsa comenzilor) , forteaza angajatii sa isi dea demisia. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Seful ma obliga sa imi dau demisia gams gams Buna seara, Pentru ca m-am aparat cand am fost jignita, seful a dorit sa imi dau demisia, iar eu nu am vrut. Asadar m-a mutat in alt birou, fara computer (nu ... (vezi toată discuția)