Sint necesare citeva lamuriri la un caz specific.
Deoarece angajatorul nu are de lucru(lipsa comenzilor) , forteaza angajatii sa isi dea demisia.
Daca nu sint de acord sa semnez demisia, cum ma poate obliga ?
Ce se poate intimpla in acest caz?
Poate sa imi desfaca contractul de munca pe motiv ca imi inchide postul?
P.S. Nu inteleg de ce angajatorul nu trece personalul de care nu are nevoie la somaj....
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Daca nu accept demisia "impusa" ,angajatorul poate recurge la concediere prin restringerea activitatii/ a postului respectiv. Este obligatorie inscrierea persoanei in cauza la somaj? Observ ca angajatorul refuza acest lucru si nu inteleg de ce.
Dreptul muncii
Relu10001
Buna ziua
Am o problemă la muncă și anume:
Postul pe care lucrez ar trebui restructurat deoarece nu avem comenzi de câteva luni și perspectivele nu sunt ... (vezi toată discuția)