avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forțat sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forțat sa demisionez

Momentan lucrez ca agent de vânzări într-o banca. Mai am contract pana pe 29 decembrie. Ei ma forțează sa îmi dau demisia de acum pe motiv ca nu sunt productiv. Mi-au dat șansa să rămân pana la finalul contractului dar fără plata. Este legal? Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 8 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)
Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Concediere fara motiv intemeiat Bds1 Bds1 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:sunt angajata la o firma, imi fac treaba foarte bine insa sotia patronului nu ma agreaza si ma forteaza ... (vezi toată discuția)