avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividende neplatite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividende neplatite

sint "actionar" la o societate comerciala in urma distribuirii de actiuni din '95 parca. Prin 97 am primit dividende de la acea societate, un an mai tarziu am primit o informare cum ca societatea nu a avut nici un profit, de atunci liniste.
Am contactat societatea respectiva anul trecut pentru a afla care este situatia si nu au dorit sa dea nici o informatie referitor la dividende , au cerut doar sa-mi preia actiunile.
Exista vre-o posibilitate, juridic vorbind, ca societatea sa fie obligata in a plati si a informa asupra dividentelor, ce legi sint referitor la actiunile distribuite la momentul respectiv, 1995-?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: marbk , utilizator 20:02, 12 Iunie 2009
Da sigur ca exista. Faceti o solicirtare scrisa pe care sa o transmiteti prin scrisoare cu confirmare de primire, cerandu-le sa va puna la dispozitie toate documentele de care aveti nevoie.
In caz ca vor refuza dati-i in judecata.
fiind detinatorul actiunilor din cadrul unui SRL aveti dreptul sa stiti care este situatia reala a societatii .
Acum va intreb:cati asociati sunt in cadrul SRLului?...cum s-a facut repartizarea profitului...daca aveti cunostinta despre modul de gestionare al bunuril;or patrimoniale?....Aveti un Administrator care are procura generala de gestionare a situatiei patrimoniale?
Detineti un exemplar al Actului Constitutiv?... am nevoie de orice detaliu suplimentar pentru a va raspunde mai concret la problema Dmv.
:offtopic:
Doamna, de unde ati tras concluzia ca e SRL in primul rand? E vorba de distribuire de actiuni si de privatizarea societatilor comerciale, deci in mod clar de un SA.

In al doilea rand, ce e cu "procura generala de gestionare a situatiei patrimoniale" pentru administrator? V-ati uitat in legea societatilor comerciale sa vedeti ce inseamna administrator?

Sincer acuma, v-am avertizat acum o vreme pentru mesajele fara legatura cu subiectul discutat, am inceput sa primim plangeri de la diversi utilizatori, pana cand vreti sa continuati?
In primul rand trebuie avute in vedere prevederile Legii 31/1990 Legea societatilor comerciale, care reglementeaza legalitatea acordarii de dividende.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Dividende danielandrei danielandrei Exista vreo restrictie de distribuire dividende in primii ani ai existentei unei firme? De genul primilor 3 ani de la infiintarea unei firme (vezi toată discuția)
Cum pot sa isi insuseasca asociatii bani din contul societatii gaif gaif Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui. fac ... (vezi toată discuția)
Cine primește dividende? Ancacf Ancacf SRL infiintat in 2012, l-am preluat in anul 2015 prin cesionare, schimbare asociat unic si adminitrator. In momentul de fata, pt a inchide firma trebuiesc ... (vezi toată discuția)