avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca primesc tichete de masa mi se reduce din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca primesc tichete de masa mi se reduce din salariu

Salutare. Daca primesc bonuri de masa atunci patronul are dreptul sa mi scada din salariu , contravaloarea bonurilor ? Si a doua intrbare, unde pot afla daca patronul la a carui firma sint angajat, mai primeste bonuri pe numele meu ,dupa ce am fost anuntat ca eu nu mai primesc bonuri de masa s au primesc doar 10 bonuri si acelasi salariu !Sint multe cazuri de acest gen. Se fac multe smecherii cu aceste bonuri de masa !
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 17:19, 25 Ianuarie 2015
C/v tichetelor de masa este achitata de catre angajator si nu de catre salariati.

Nu prea aveti de unde sa aflati daca patronul primeste tichete de masa pe numele dvs. Puteti incerca o sesizare la ITM sau la ANAF.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
ITM ul in nici un caz astea te da pe goarna si nu fac nimic . Si cu salariul diminuat ?
Asta este parerea dvs despre ITM, pe care sunt sigur ca nu aveti cum sa o dovediti. Un angajator poate afla din surse mult mai sigure cine a depus sesizarea la ITM decat de la inspectorii ITM.

Nu are cum sa se diminueze salariul unui angajat, daca c/v tichetelor de masa se achita de catre angajator.
In caz contrar, depuneti sesizari la institutiile abilitate cu drept de control si/sau promovati o actiune in instanta.
Toti Angajatorii privati dau aceste tichete de masa ? Ca le convine s au nu ?
Numai cei care au o astfel de posibilitate acorda tichete de masa salariatilor.

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua. as dori sa ma lamuriti cu o problema: la societatea unde lucrez eu ne-a luat din salarul negociat si ne-a dat in schimb bonuri de masa. e normal sa ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa genessis63 genessis63 Eterna poveste cu tichetele de masa. Pare neinsemnata dar ptr omul de rand chiar conteaza. In fine. Patronul meu nu mai da tichete de masa de doua luni dar ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa ContSters63174 ContSters63174 Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA! I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este ... (vezi toată discuția)