avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor - folosirea imaginilor de produs de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor - folosirea imaginilor de produs de pe website-uri

Am dreptul sa folosesc, pe blogul meu, imagini de produs luate de pe site-urile magazinelor online?
Spre exemplu, daca doresc sa scriu despre campania de reduceri a magazinului online X, pot folosi imaginile cu produsele reduse de pe site-ul lor?
Daca da, in ce conditii - trebuie precizata doar sursa imaginii (site-ul) sau imi trebuie si acordul scris al magazinului pentru folosirea imaginilor?

Ma pot baza pe faptul ca magazinele online respective ar trebui sa considere acest lucru o reclama gratuita, atata timp cat eu postez link-uri catre produse, nu-mi insusesc actul de creatie al imaginilor si nu incerc sa re-vand produsele respective fara a avea un contract de distributie cu magazinele respective?

Alte discuții în legătură

Poze luate de pe alte site-uri alx_g alx_g Buna ziua, Sunt ineresat sa stiu daca pot copia/folosi imaginile unor produse luate de pe site-ul producatorului si sa le pun nemodificate pe site-ul meu ... (vezi toată discuția)
Preluarea si prezentarea pe un website a datelor tehnice/fotografii a produselor electrocasnice EllaClau EllaClau Buna seara. Vreau sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite in cazul prezentarii de date tehnice, fotografii, manuale de instalare, pliante, pe un website, a ... (vezi toată discuția)
Folosire neautorizata de imagine produse chrisrotlmacin chrisrotlmacin Un site din Romania foloseste neautorizat o imagine de produs din web site-ul meu. Intre firma mea si cea care foloseste fotografia de produs a existat un ... (vezi toată discuția)