avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Poze luate de pe alte site-uri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Poze luate de pe alte site-uri

Buna ziua,

Sunt ineresat sa stiu daca pot copia/folosi imaginile unor produse luate de pe site-ul producatorului si sa le pun nemodificate pe site-ul meu comercial. Exista posibilitatea sa-mi interzica explicit acest lucru?
Tin sa precizez ca aceste imagini nu contin logo-urile firmei, nu sunt inregistrate OSIM (la mii de produse cu poza e cam greu) si se afla pe domeniu Internet.

Ex: vreau sa vand un stilou si pun poza de pe site-ul producatorului in magazinul meu virtual.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: speedilegal , utilizator 18:54, 26 Septembrie 2009
Nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva.Postarea imaginilor si munca de imortalizare a imaginilor apartine totusi altora.
Ideea de a copia imagini de pe internet,e din start ceva rau. Insa daca poza arata ca in prima imagine,nu cred ca poate fi o problema.
In imagine nu apare chipul vreunei persoane sau logo-uri...In fond,cine v-ar putea da in judecata?

[ link extern ]
Mai putin aceasta imagine.
[ link extern ]

Din punctul meu de vedere nu are nicio relevanta daca arata sau nu ca in prima poza.
Poza este in sine o creatie protejata prin dreptul de autor. Fara o permisiune expresa din partea autorului, nu se poate face absolut nimic cu acea poza.
Asta din punct de vedere legal. Daca chiar se va intampla si in realitate acest fapt ... greu de crezut.
NU e un logo inscris la OSIM. E o poza a unui produs.
Vreti sa-mi spuneti ca daca fac o poza la o piatra, o pun pe blog si nimeni nu are drepul legal sa o foloseasca mai departe nemodificata?
Cum a spus si Boogy,
*Poza este in sine o creatie protejata prin dreptul de autor.Daca chiar se va intampla si in realitate acest fapt ... greu de crezut. *
Nu te indeamna nimeni sa furi dar nici nu e nevoie sa te sperii.Totusi incearca sa iei legatura cu webmasterul site-ului si vezi de unde provin imaginile (Cere acordul). Uita-te si la drepturile de autor: [ link extern ]

Nu sunt avocat,e doar un sfat prietenesc. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unei marci la osim (cred) Tudor B. Tudor B. Buna ziua, Imi doresc de multa vreme sa incep un proiect, iar acest proiect include un site (domeniu .com) si o aplicatie de mobil. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi de autor florin_pantazii florin_pantazii Buna ziua ma numesc Florin si as-i dori sa aflu niste informati despre dreptul de autor. Dorec sa deschid un site ( magazin oline ) dupa o metoda cred eu unica ... (vezi toată discuția)