avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin abuziv si nebun (?)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin abuziv si nebun (?)

In blocul in care locuiesc, unde sunt 3 scari a cate 40 de apartamente/scara, exista un vecin la scara unde locuiesc si eu, care in mod abuziv, si consecvent, in fiecare zi si noapte opreste caldura accesand in mod abuziv partile comune ale scarii/subsol, in ciuda afiselor ca numai persoanele autorizate pot face acest lucru. Asociatia de locatari a luat masuri in trecut si anume inchiderea cu grilaj a robinetilor de caldura. Acest grilaj a fost abuzat si s-a continuat inchiderea caldurii de catrea acelasi persoana. este un caz de notorietate in scara si in bloc. S-a incercat pe cai amiabile rezolvarea problemei, dar vecinul in cauza refuza pur si simplu orice dialog cu reprezentantii asociatiei. accaesul la subsl nu ii poate fi inetrzis caci acolo se gasesc boxele individuale aferente apartamentelor. Ce solutie legala se poate institui, avand in vedere ca peste 40 de apartamente sufera prin oprirea caldurii in fiecare zi de cate 4-5 ori? va multumesc
S-a incercat pe cai amiabile rezolvarea problemei, dar vecinul in cauza refuza pur si simplu orice dialog cu reprezentantii asociatiei. accaesul la subsl nu ii poate fi inetrzis caci acolo se gasesc boxele individuale aferente apartamentelor.

Daca boxele nu sunt din constructia blocului, iar subsolul este "subsol tehnic" care nu este prevazut cu boxe si acestea sunt ilegal construite, se poate inchide subsolul, iar accesul sa fie limitat doar celor din conducerea asociatiei (administrator, presedinte si inca o persoana din comitet care sa poata interveni in cazul unei avarii).
Daca boxele sunt din constructia blocului si sunt legal detinute, puteti sa sesizati Sectia de Politie de care apartineti, dar puteti sa faceti aceasta sesizare si in cazul boxelor ilegal construite, doar ca in aceasta situatie o sa va oblige sa eliberati subsolul, sa il aduceti la forma initiala si sa il inchideti (si se poate lasa si cu amenzi).
asociatia de proprietari, sa-l dea in judecata si sa-i ceara niste daune sa-l usture ca altadata sa nu mai faca....ar merge sesizata si politia, este un nebun in libertate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa bloc ocupata ilegal laur1313 laur1313 Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc pe Bulevardul Unirii, Bucuresti. Terasa necirculabila a blocului de la scara alaturata a ... (vezi toată discuția)
Subsolul blocului szimi84 szimi84 Buna ziua Am o problema cu anumiti vecini din bloc. Am cumparat un apartament de 2 luni si m-am gandit ca ar fi bine sa-mi depozitez si eu ca alti vecini ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)