Buna seara! Am si eu cateva intrebari
1.Tatal meu a decedat in urma cu 10 ani ,mama traieste ,am frati dar nu am dezbatut mostenirea.Pot acum depune cerere de dezbatere a mostenirii in instanta intrucat nu exisat intelegere intre frati ,o parte din ei si-au insusit terenuri fara dezbaterea mstenirii?
Cum se timbreaza aceasta actiune? Se timbreaza in valoare de valoarea terenurilor si imobilului ramas de pe urma defunctului?
2 Cum am aratat mai sus tatal meu este decedat de 10 ani,titlul de propietate al terenului era pe numele lui , iar o parte din fratii ce domiciliau in comuna in care este terenul punand mana pe acel titlu mergeau la primaria comunei fara stirea mea si luau adeverinte prin care dovedeau ca au arendat fiecare anumite suprafete de teren din acel titlu ,fara stirea mea ,fara dezbaterea mostenirii(mortul nu putea semna arendarea terenului)si mergeau cu ele la APIA si primeau subventii in bani fiecare ptentru acel teren.E legal asa ceva?Era legal sa dea primaria astfel de adeverinte atat timp cat propietarul care arenda era decedat si mostenirea nedezbatuta?
neaparat sa apelati la un avocat sa va reprezinte. taxele sunt 5 % din valoarea estimativa a masei succesorale = bunurile de impartit.
nu este corect cum procedau fratii. trebuiesc studiate actele si actionat impotriva fratilor