avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INGRADIRE DREPTURI?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INGRADIRE DREPTURI?

Buna ziua ,
Am aratat mai jos despre un mostenitor care doreste ca pamantul ramas de pe urma tatalui sau decedat sa nu mai fie folosit dupa bunul plac de fratii care au acaparat titlul de propietate pana cand nu merg sa dezbata mostenirea.Ei refuza dezbaterea mostenirii covenindu-le aceasta situatie.. Aflind ca fratii merg la primaria din comuna unde incheie contracte de arendare pentru terenul propietatea tatalui decedat pentru care nu este mostenire dezbatuta si nici nu au acordul celorlalti mostenitori de drept,persoana a facut o petitie la primaria comunei respective cerand sa i se spuna daca la inregistrarea contractului de arendare la consiliul local acestora li se cere act de dezbatere a mostenirii sau declaratiile celorlalti mostenitori de drept prin care cel ce arendeaza este imputernicit de ei.A mai cerut sa i se comunice daca primaria respectiva pentru acele contracte de arendare a eliberat adeverinte pentru ca arendasii sa primeasca subventii .Reactia primarului a fost una inexplicabila transmitand persoanei respective sa se linisteasca si catalogind-o nebuna pentru aceasta cerere scrisa.Va cer parerea omeneasca si ca specialisti ce credeti despre atitudinea acestui primar ,daca persoana a gresit cerind acele informatii de ce s-ar teme primarul si unde sa se adreseze daca primarul refuza raspunsul la cererea sa.
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 18:53, 31 Ianuarie 2015
Sa deschida succesiunea si atunci se va rezolva problema. Despre Primar, daca a facut o cerere scrisa , institutia este obligata sa dea raspunsul in 30 de zile cu o prelungire in cazuri speciale cu 15 zile, iar in cazul in care nu l-a dat raspunde aministrativ iar orice problema ce tine de Primar in civil se rezolva prin judecata la instanta de contencios administrativ si in penal prin plangere catre Parchet (abuz in servici). Succesiunea la notar iar daca nu sunt de acord fratii, in instanta partaj judiciar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
medeea2012, utilizator
Va multumesc si astept si alte opinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda bcpi.in bcpi.in Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Arendare teren ContSters42601 ContSters42601 Mostenirea dupa tatal defunct nu este dezbatuta .Avand in mana titlul de propietate a terenului tatalui defunct unul din fratii mostenitori arendeaza o ... (vezi toată discuția)
Arenda mostenitori iulian_somitca iulian_somitca Daca nu s-a dezbatut mostenirea un mostenitor poate incheia un contract de arenda? (vezi toată discuția)