avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendare teren

Mostenirea dupa tatal defunct nu este dezbatuta .Avand in mana titlul de propietate a terenului tatalui defunct unul din fratii mostenitori arendeaza o parcela din acest teren catre un SRL declarand pe propria raaspundere ca are acceptul celorlati mostenitori.Cand unul din mostenitori cere primariei in urma cu 2 ani sa-i comnice daca din terenul apartanand tatalui sau decedat a carui mostenire nu este dezbatuta a fost arendat teren si daca contractul a fost inregistrat la cl local , primaria spune ca nu exista contract de arendare.Mostenitorul revine cu o alta cerere si acum primaria recunoaste ca terenul este arendat ,culmea contractul inregistrat cu mult inainte de cererea anterioara cand i sa spus ca nu exista contract inregistrat.
Cum calificati atitudinea primariei care la prima cerere minte ca nu a fost inregistrat acel contract de arendare si faptul ca nu a cerut arendatorului mostenitor act de mostenire dezbatuta la notar sau declaratie de imputernicire de la ceilalti mostenitori legalizata notaral inregistrind contractul doar pe acea simpla declaratie pe propria raspundere stiind ca se vor lua si subventii APIA.
Cine se face vinovat de aceste aspecte si unde sa se adreseze ceilalti mostenitori pentru acest fapt si control la primarie pentru anularea acelui contract
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 18:26, 25 Martie 2015
De ce incepeti cu primaria si nu cu fratele d-voastra?! La d-voastra in batatura este vinovatul!
Dezbateti succesiunii dupa tata (daca mama e decedata puneti la socoteala si dezbaterea succesiunii dupa mama) la un birou notarial. Asta in situatia in care v-ati inteles ce/cat/unde i se cuvine fiecaruia din masa succesorala.
Daca n-ati cazut la invoiala, aveti calea actiunii in instanta pt. dezbaterea succesiunii dupa tata (si mama, daca e cazul).
Repet, nu stiu care sunt relatiile dintre mostenitori!
Daca vreti dreptate cu orice pret, faceti o plangere penala si o depuneti la parchetul de pe langa judecatoria de domiciliu.
E usor, scrieti ce ati scris si aici, bine-nteles, cu nume, adresa, fapte, date, tot.
Luati numar de inregistrare si asteptati.
Important! Nu uitati sa scrieti in plangere ca va rezervati dreptul de a va recupera prejudiciul produs prin savarsirea infractiunilor de catre cei gasiti vinovati pe calea unei actiuni civile.
Multumiri!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingradire drepturi? ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua , Am aratat mai jos despre un mostenitor care doreste ca pamantul ramas de pe urma tatalui sau decedat sa nu mai fie folosit dupa bunul plac de ... (vezi toată discuția)
Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire deny2014 deny2014 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Tatal meu a murit anul trecut in octombrie ,fiind bolnav de alzheimer.Noi am fost 3 frati,din care ... (vezi toată discuția)