avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Tatal meu a murit anul trecut in octombrie ,fiind bolnav de alzheimer.Noi am fost 3 frati,din care sora mea a decedat acum7 ani.Cumnatul meu(sotul surorii decedate),a facut cu tatal meu acum 7 ani(cu 2 luni innainte de a muri sora mea de cancer) un contract de vanzare-cumparare pe 700m2 din curte,noi ceilalti afland la moartea tatalui nostru cand am inceput succesiunea. Acest contract este legal,desi noi nu am stiut acest lucru?
Tatal nostru avea pamant agricol extravilan.Eu am dorit sa-l dau in arendare cuiva pentru a-l lucra.Cei de la primarie l-au sunat pe cel caruia i-l dadusem sa-i spuna ca eu ca si fiu mostenitor nu am niciun drept asupra pamantului.Este adevart? Se poate sa nu am niciun drept asupra mostenirii tatalui meu,avan in vedere ca nu exista un testament care sa specifice acest lucru?Tin sa mentionez ca,acest cumnat al meu le spune tuturor ca eu nu am niciun drept asupra mostenirii decat el cu copii sai si sora mea cu copilul ei(Cumnatul meu a fost director de banca,si stiti foarte bine ca la tara acest lucru cantareste mult si are si relatii).Se poate asa ceva?Mentionez ca mama inca traieste.

Cel mai recent răspuns: deny2014 , utilizator 08:09, 19 Februarie 2016
Buna ziua,
Contractul din primul paragraf este valabil.
In privinta terenului extravilan drept au cei trei copii ai defunctului dumneavoastra tata fie direct cei care traiesc fie prin reprezentare pentru defuncti dar DUPA DEZBATEREA SUCCESIUNII.
Cat priveste telefoane si alte asemenea, sunt abuzuri.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-rog raspuns montecarlobaby montecarlobaby Buna ziua . As avea o intrebare. Parintii mei au mai multe imobile . Suntem 2 frati: eu si sora mea. Sora mea este casatorita . Parintii au facut contract de ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)