avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-rog raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-rog raspuns

Buna ziua . As avea o intrebare.
Parintii mei au mai multe imobile . Suntem 2 frati: eu si sora mea. Sora mea este casatorita . Parintii au facut contract de vanzare-cumparare cu sora mea si sotul ei pentru un teren pe care acum sora mea si sotul ei isi construiesc o casa. Nu asta e problema.
In cazul in care parintii mei mor cum se impart bunurile lor(casele parintilor mei)?
Dar daca -Doamne ferste- ar muri si ei si sora mea? Din cate am inteles daca sora mea ar muri deodata cu ei e o situatie, daca ar muri mai tarziu e alta, se retransmite succesiunea . Vreau sa-mi explicati cum s-ar imparti bunurile in aceaste situatie. Mentionez ca am si verisori primari, copiii fratelui tatalui meu, asa ca daca as muri si eu, sau cumnatul m-ar obliga sa renunt la mostenire, ei ar avea drept la mostenire? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:06, 7 Mai 2023
In cazul decesului ambilor parinti, dvs.si sora dvs.mosteniti in parti egale toata masa succeorala a acestora, avuta la data decesului. Terenul pe care sora dvs l-a cumparat prin contractul de vanzare cumparare nu intra la mostenire.Daca moare si sora dvs, si daca aceasta pana la deces nu are copii, atunci alaturi de sotul ei intrati si dvs. la mostenire. Daca insa aceasta are copii dvs. sunteti exclus de la mostenirea surorii, intrand doar sotul si copii.
chemarea la mostenire se face pe rude de proximitate si-n drept sa mosteneasca,iar cele testamentare le succed pe primele!:-/
Eu nu ma refream la acel teren ci la bunurile parintilor mei. Daca parintii mei si sora mea decedeaza deodata cumnatul meu ar avea drept la mostenirea bunurilor parintilor mei? dar daca parintii mei decedeaza si sora mea la ceva vreme dupa ei dar inaninte de dezbaterea succesiunii, cumnatul meu ar avea drept la ceva?
Cumnatul o mosteneste pe sotia lui. Daca sotia ( sora dvs) ar deceda inaintea parintilor vostri, numai dvs veti mosetni averea parintilor cand ei nu vor mai fi.
Daca parintii dvs decedeaza primii, averea se va imparti egal intre copii . Ce a mostenit sora dvs, in caz ca va deceda, o veti mosteni dvs egal cu sotul daca intre timp nu fac copii. Chiar daca pana la data decesului surorii dvs nu dezbateti succesiunea dupa parinti, nu are vreo importanta, sotul ei va mosteni parte din ce a mostenit sora dvs.
Daca vb de bunurile parintilor, cat sunteti dvs in viata ca si descendenti, nu intra la mostenire verisori si alte neamuri.
Daca si dvs si sora ati deceda inaintea parintilor, pe acestia ii mostenesc in mod egal rudele fiecaruia.. ale mamei, ale tatalui... si scenariile pt continua...

multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune montecarlobaby montecarlobaby daca eu si sora mea avem drept de 1/2 fiecare la o succesiune si sora mea decedeaza inainte de preluarea mostenirii cumnatul meu are drept la ceva? si apoi ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)