avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-rog raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-rog raspuns

Buna ziua . As avea o intrebare.
Parintii mei au mai multe imobile . Suntem 2 frati: eu si sora mea. Sora mea este casatorita . Parintii au facut contract de vanzare-cumparare cu sora mea si sotul ei pentru un teren pe care acum sora mea si sotul ei isi construiesc o casa. Nu asta e problema.
In cazul in care parintii mei mor cum se impart bunurile lor(casele parintilor mei)?
Dar daca -Doamne ferste- ar muri si ei si sora mea? Din cate am inteles daca sora mea ar muri deodata cu ei e o situatie, daca ar muri mai tarziu e alta, se retransmite succesiunea . Vreau sa-mi explicati cum s-ar imparti bunurile in aceaste situatie. Mentionez ca am si verisori primari, copiii fratelui tatalui meu, asa ca daca as muri si eu, sau cumnatul m-ar obliga sa renunt la mostenire, ei ar avea drept la mostenire? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:06, 7 Mai 2023
Tatăl meu a decedat în 2008,Între timp(cred ca in anul 2016 mama care este în viață)a făcut act de vânzare-cumpărare cu sora mea.Eu nu am fost înștiințat de această.Ce drepturi credeți că am în instanță sau dacă actul în cauză este valabil.Multumesc.
Și de ce ar fi trebuit sa fiți înștiințat?
Proprietarii de imobile nu își anunță copiii când dispun de bunurile lor.
Puteți invoca faptul ca actul este o donație deghizata (pe motiv ca sora cel mai probabil nu a achitat niciun ban parintilor). Însă procesul durează între 1 și 3 ani și în cel mai bun caz veți obține o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune montecarlobaby montecarlobaby daca eu si sora mea avem drept de 1/2 fiecare la o succesiune si sora mea decedeaza inainte de preluarea mostenirii cumnatul meu are drept la ceva? si apoi ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)