avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare

Buna ziua,

Relativ la perioada maxima a delegarii, ce poate fi dispusa de angajator:
"Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pe perioade succesive de maxim 60 de zile calendaristice numai cu acordul salariatului."

-se iau in considerare 12 luni consecutive sau un an calendaristic? Adica daca anul trecut angajatorul a dispus deja de o delegare de 60 zile calendaristice (de ex: septembrie, octombrie), in acest an el poate dispune din nou 60 zile calendaristice pentru ianuarie, februarie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 15:08, 18 Februarie 2015
Datorita redactarii ambigue a art. 44 alin. (1) din Codul muncii , pot exista doua interpretari , cu toate ca textul de lege se refera la o perioada de 12 luni :
1. se pot lua in considerare ultimele 12 luni de la data delegarii . De exemplu, daca se decide delegarea incepand cu data de 01.02.2015 , perioada luata in calcul fiind 01.02.2014 - 01.02.2015.

2. se ia in considerare anul calendaristic. De exemplu, daca se decide delegarea incepand cu data de 01.02.2015 , perioada luata in calcul fiind 01.01.2015 - 01.01.2016.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspunsuri.
Mai am o nelamurire: prelungirea delegarii cu acordul salariatului cu perioade succesive de 60 zile calendaristice poate fi facuta oricat?
Prelungirea poate fi pe facuta pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, fara a se stabili si numarul minim sau maxim de prelungiri.
Daca in timpul unei prelungiri de 60 zile calendaristice, salariatul efectueaza o perioada de cateva zile de concediu de odihna , durata delegarii se va prelungi corespunzator?

Alte discuții în legătură

Noua legislatie pentru perioada maxima de lucru in strainatate si diurna stank_mss stank_mss Buna ziua am inteles ca s-a schimbat legislatia privind perioada maxima de lucru in strainatate ca delegat si diurna primita.imi poate explica cineva ce s-a ... (vezi toată discuția)
Perioada diurna anelecavon anelecavon Care este perioada de acordare maxima in decursul unui an (vezi toată discuția)
Delegatiile de serviciu mester23 mester23 - perioada maxima de delegare cat este? - timpul petrecut pe drum pana in locatia unde sunt delegat este considerat timp de lucru? (vezi toată discuția)