avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada delegare

Avand in vedere prevderile art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului, iar un salariat a fost delegat in perioada 01.01.2016 - 01.10.2016, pe o prioada de 60 de zile nesuccesive mai poate poate fi delegat fara acordul lui pe o perioada mai mica de 60 de zile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 5 Octombrie 2016
Nu mai poate fi delegat decat cu acordul lui .

Art.44 C.mun.
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
......

Altfel spus, perioadele succesive pot avea si o durata mai mica de 60 de zile calendaristice.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatiile de serviciu mester23 mester23 - perioada maxima de delegare cat este? - timpul petrecut pe drum pana in locatia unde sunt delegat este considerat timp de lucru? (vezi toată discuția)
Delegatie in strainatate sterpuciprian sterpuciprian cat se poate sta in delegatie in strainatate? exista limitari ? unde e scrisa legea daca e? multumesc. (vezi toată discuția)
Delegare dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Unui salariat i s-a modificat unilateral contractul de munca prin delegarea sa pentru 60 de zile calendaristice la un alt loc de munca. Delegarea ... (vezi toată discuția)