avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare salariu detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare salariu detasat

Cum aduc la cunostinta unui salariat detasat care a optat pentru salariul oferit de institutia noastra (unitatea la care este detasat ) o modificare adusa salariului( includerea unui spor in cuantumul brut al salariului) ? Este suficienta o informare sau sa facem si o decizie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 26 Ianuarie 2015
Modificarea se face in baza unui act aditional si nu a unei decizii.
Salariatul fiind doar detasat aici, CIM il are incheiat cu angajatorul sau, putem sa facem noi act aditional? Nu stiu cum se procedeaza in situatia asta.
Nu se face act aditional , daca salariul este acordat de unitatea la care este detasat. I se va comunica doar acest lucru.
Cred ca trebuie revizuita legislatia privind detasarea. Cred ca stiti ca se practica acum detasarea pe posturile vacante in institutiile statului in locul angajarii si va inchipuiti ce situatii aberante rezulta in urma acestei practici.
Cunosc situatiile acestea. Este mult mai usor sa detasezi decat sa incadrezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Detasare ContSters146823 ContSters146823 Ultima practica in institutiile statului este lucrul cu personal detasat de la alte unitati, societati, s.a. Personalul detasat are incheiat un C.I.M. cu ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)