avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lncetare ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lncetare ccc

buna ! dupa incetarea concediului de crestere copil respectiv 2ani , cand pot depune actele ptr a beneficia de somaj ?(nu ma pot intoarce momentan la locul de munca) . ce trebuie sa imi elibereze firma ? multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 27 Ianuarie 2015
annamaria26 a scris:

stiu ! doar ca de la servici imi scoate ochii cu art. 25 si anume ca ei sunt obligati sa ma tina la munca 6luni si nu imi pot da somaj ! cum vine asta? ....

Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Legea nu prevede un termen fix de 6 luni

Sintagma "cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil mmalex07 mmalex07 buna ziua peste o luna mi se termina concediul crestere copil si as vrea sa intru in somaj iar firma vrea sa ma dea in somaj dar nu vrea sa desfinteze postul ... (vezi toată discuția)
Somaj SimionCrina SimionCrina Buna ziua! Am intrat in concediu crestere copil in 30 martie 2013 pana in 30 martie 2015. Am auzit ca eu as avea dreptul la concediu 23 luni,iar a 24-a ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim dupa concediul de crestere a copilului G.V. G.V. Buna ziua, am urmatorul caz:in data de 07.03.2014 copilul salariatei a implinit varsta de 2-ani.cum se poate trimi la somaj? multumesc (vezi toată discuția)