avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratie acord la ieșirea din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratie acord la ieșirea din tara

In cazul in care sotii sunt divortati, iar minorul este incredintat unuia dintre parinti prin hotarare judecatoreasca, mai este necesar acordul celuilalt parinte pentru scoaterea minorului din tara?
Buna ziua,
DA, este nevoie.
Cand a fost pronuntat divortul ?




Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca îl are în " încredințare spre creștere și educare", nu e necesar acordul celuilalt părinte, vedeți ce va scrie exact în hotărâre.
Divortul a fost pronuntat acum 4 ani. Da, copilul a fost incredintat spre educare si crestere mamei. Sotul nu face altceva decat sa plateasca pensia alimentara. Multumesc pt. raspunsuri
Nu este necesar acordul celuilalt parinte, mama fiind libera sa paraseasca teritoriul tarii impreuna cu minorul, fara a fi necesar consimtamantul tatalui.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori! iesire din tara! duscaandreea duscaandreea este adevarat ca sa schimbat legea? este adevarat ca poti iesi din tara cu copilul minor fara acordul tatalui, daca ai hotorare definitiva si irevocabila? (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara dupa divort a-cristina a-cristina buna seara!am un baietel de 11 ani care in urma divortului mi a fost incredintat spre crestere si ingrijire ,tatal are drept de vizitare.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)