avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea unui apartament

parintii mei au un apt cu 2 cam iar fam este compusa din 2 copii o fata si un baiat dar fata este din prima casatorie a mamei in acest caz cum se va imparti locuinta in caz ca fata isi vrea drepturile legale si cum ar fi mai bine sa procedeze parintii prin act de vanzare cumparare sau act de mostenire
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
mariusfilimon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:50, 26 Ianuarie 2015
1. Mostenirile se deschid prin moarte.
2. Nu stim oridnea deceselor, nimeni nu le stie.
3. Nu puteti ocoli pe fiica mamei din alta casatorie si ar avea dreptul la decesul mamei la o cota parte din mostenire. Nu ar avea la decesul tatalui dvs.
4. Daca sora dvs vitrega este de acord incheiati un contact de intretinere si in schimbul intretinerii lor dvs veti avea dreptul de proprietate asupra apartamentului. In acest contract chemati o pe sora dvs declarant.
Buna ziua,
succesiunile se dezbat succesiv.
Intai dupa primul decedat apoi dupa al dilea.
astfel:
Daca intai va muri mama, vor veni la mostenire: tatal cu 5/8 din total bun si copiii cu cate 3/16 din total bun.
La decesul tatalui va veni la mostenire doar copilul lui nu si copilul sotiei.
Daca intai moare tatal, la mostenire vin: mama cu 5/8 si copilul lui cu 3/8 iar la mostenirea mamei vor veni ambii copii cu 1/2 din partea mamei.
Parintii, daca sunt in viata, au dreptul sa faca orice doresc cu bunul fara acordul copiilor.
Instrainarea bunului este la libera lor alegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit ... lili74a lili74a buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit in cazul in care nu exista copii decat din casatoria anterioara asupra dreptului de ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)