avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare D200 pentru venituri din mai multe surse
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare D200 pentru venituri din mai multe surse

Realizez venituri din inchirierea unui bun imobil pe baza de contract cu suma fixa si perioada determinata de timp, precum si printr-un PFA (sistem real), cele 2 venituri neavand legatura unul cu celalat.

Am intampinat probleme la completarea declaratiei 200, in special pe prima pagina unde se completeaza datele privind toate veniturile cumulate. In anexa se pun separat fiecare (chirii si activitati prin PFA - aici am inteles), insa pe prima pagina nu inteleg ce trebuie bifat si completat.

Mai exact, la chirii nu se potriveste nimic la "Determinarea venitului net" in cazul meu... sa spunem ca nu bifez nimic. Dar la "Obiectul principal de activitate" ar trebui sa trec fie obiectul de activitate al PFA-ului fie adresa imobilului inchiriat... nu le pot trece pe amandoua... cum se face?

Merge pus "Vezi Anexa nr.1" unde sunt detaliate veniturile???

Am citit prin instructiunile de completare si nu am gasit nici un raspuns. Va rog mult sa raspundeti la obiect, daca dati copy/paste la ce scrie in lege sau instructiuni, nu ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: chirfeli , utilizator 20:00, 22 Februarie 2016
Nu trebuie sa depuneti Declaratia 200 decat pentru inchirierea prin PFA -sistem real. Pentru cealalta inchiriere,impozitul ce trebuia platit in anul 2014, in cele 4 rate trimestriale,este final.
Medic stomatolog cu Cabinet medical independent are in proprietate teren agricol dat in arenda. In anul 2015 plateste contributie la sanatate si aferenta veniturilor din agricultura.In 2015 nu a incasat venituri din agricultura. In declaratia 200 se va complecta capitolul II anexa II.1 pentru activitatea de CMI si anexa II.2 pentru cea din agricultura unde va inscrie doar cheltuielile cu contributia la sanatate urmand ca la capitolul II sa cumuleze sumele? In final impozitul se va stabili per total?
Trebuiau deja depuse ceva declaratii in 2016 pentru cele 2 venituri din 2015? Mentionez ca de la CMI veniturile in 2014 si 2015 sunt sub nivelul a 5 salarii medii brute astfel ca in 2016 nu s-a depus declaratia 600, dar nici 220.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si contributii Roxie Roxie Buna ziua, Sunt PFA si anul trecut, pe tot anul, am avut venituri de 856 ron din activitatea PFA. In paralel, din luna august, am inchiriat un apartament, cu ... (vezi toată discuția)
Cum se face trecerea de la sistemul real la norma de venit Silviu17 Silviu17 Buna ziua, am un PFA infiintat in octombrie 2013. In 2013 si 2014 am ales pentru determinarea venitului net sistemul real. Acum dupa ce m-am uitat pe normele ... (vezi toată discuția)
Obligatii ce revin unui pfa fara activitate flory_a42 flory_a42 Buna ziua! Pentru un PFA care in anul 2015 nu a avut activitate (nu a avut venit) ce trebuie facut astfel incat sa nu apara datorii la impozit si la ... (vezi toată discuția)