avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se face trecerea de la sistemul real la norma de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se face trecerea de la sistemul real la norma de venit

Buna ziua, am un PFA infiintat in octombrie 2013. In 2013 si 2014 am ales pentru determinarea venitului net sistemul real. Acum dupa ce m-am uitat pe normele de venit si am realizat ca sunt mai mici decat venitul net realizat anul trecut, am decis sa trec si eu la norma de venit.
Acum am doua intrebari:

1. Am citit ca trebuie sa treaca 2 ani de sistem real pentru a putea trece la norma de venit. Calendaristic vorbind eu functionez ca PFA de un an si 3 luni, dar am depus declaratia 220 si pe 2013 si pe 2014. Se considera ca au trecut 2 ani sau trebuie sa astept pana in 2016?

2. Daca pot sa schimb determinarea venitului real acum in 2015 ce trebuie sa fac? Este de ajuns sa completez declaratia 220 si sa bifez casuta cu "modificarea modului de determinare a venitului net" sau mai trebuie si altceva?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Silviu17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silviu17 , utilizator 16:36, 26 Ianuarie 2015
nimeni?
Un site de mare ajutor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare d200 pentru venituri din mai multe surse mariusnpr mariusnpr Realizez venituri din inchirierea unui bun imobil pe baza de contract cu suma fixa si perioada determinata de timp, precum si printr-un PFA (sistem real), cele ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen pfa, norma de venit MrDerpson MrDerpson Salut, In cazul in care un PFA a fost deschis in Mai 2014 (sistem real, consultanta in afaceri), cand se poate face trecerea la un alt cod CAEN pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf pentru pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Saptamana aceasta am infiintat un PFA si am trecut si pe la ANAF pentru a depune declaratiile necesare. Acolo mi s-a spus ca daca doar ce am ... (vezi toată discuția)