avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa pentru slutire si vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa pentru slutire si vatamare corporala

Buna ziua ma numesc Rares si am suferit un prejudiciu estetic { taietura pe fata de la o bata} am certificat medico-legal de 28 de zile in care precizeaza ca invoc prejudiciu estetic(slutire) cei care m-au agresat sunt in numar de 10 persoane .Acest conflict s-a intamplat seara dupa ce am plecat de la o discoteca , pe drum acestia m-au oprit blocandu-ma cu masinile lor m-au scos din masina m-au lovit si-n plus mi-au luat si masina .La politie respectivii au sustinut ca m-au lovit doar ca m-au confundat .Am 7 martori care au fost de fata...Asi dori sa stiu ce pedeapsa risca acestia si ce suma as putea sa cer ca despagubire morala fara ca instanta sa considere sursa de "imbogatire"..In prezent sunt student la o facultate de drept cu profil la zi si ma gandesc ;ca semnul de pe fata nu o sa ma ajute in cariera pe care o doresc s-o urmez .Va Multumesc si astept un raspuns!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:36, 11 Iunie 2009
Vatamarea corporala grava e savarsita prin slutire....
Iar daca exista alte acte de violente , se retine o alta infractiune savarsita.Cereti confruntarea martorilor ...pentru o justa solutionare a cauzei si apreciere a imprejurarilor in care fapta a fost savarsita.

Oricum , declaratia invinuitului sau inculpatului nu are o valoare juridica deosebita , ea e apreciata in concret in masura in care e coroborata cu celelalte mijloace de proba.Depozitiile martorilor pot fi apreciate in concret fara a exista si aprecierea unor alte probe , intrucat legiuitorul le-a conferit forta juridica deosebita acestora.Va cunoasteau masina ?Probabil ca si dumneavoastra o conduceati , nu ?Exista , totusi , vizibilitate ?teribila coincidenta...
:)Cunoasteau locurile frecventate de dumneavoastra , asa incat sa amintim de premeditare?

Aceste elemente vor fi apreciate de catre agentii de poltiei /procuror , asa incat adevarul sa iasa la iveala.
Indiferent de semnul care va ramnane sau nu , poate va fi inlaturat , daca veti detine cunostinte temeince , si va veti exercita profesia cu devotament , veti putea avea o cariera stralucita:)

Depuneti plangerea penala , la Parchet sau la Politie .Mult succes.;)
Prin prisma faptului ca ati suferit si un prejudiciu estetic, fapt ce determina incadrarea faptei la art. 182 C.penal , vatamarea corporala grava , agresorii dvs. risca o pedeapsa cuprinsa intre 2 si 10 ani... depuneti plangere, declarati ca va constituiti parte civila si cereti suma pe care considerati ca va va f inecesara pentru o eventuala interventie de chirurgie plastica , in orice caz, dvs. puteti cere orice suma , instanta insa va aprecia daca este sau nu intemeiata ...
In situatia de fata ne aflam si sub incidenta infractiuni de TILHARIE...
intr-adevar , incadrarea juridica a faptei ar putea fi si talharia, datorita imprejurarii ca a fost furata masina ..furtul si violentele pot conduce la aceasta incadrare , trebuie insa analizate toate datele si imprejurarile cauzei si vazut daca intentia , tinta agresorilor a fost furtul sau violentele .
paraschiv_rares2002 a scris:

Buna ziua ma numesc Rares si am suferit un prejudiciu estetic { taietura pe fata de la o bata} am certificat medico-legal de 28 de zile in care precizeaza ca invoc prejudiciu estetic(slutire) cei care m-au agresat sunt in numar de 10 persoane .Acest conflict s-a intamplat seara dupa ce am plecat de la o discoteca , pe drum acestia m-au oprit blocandu-ma cu masinile lor m-au scos din masina m-au lovit si-n plus mi-au luat si masina .La politie respectivii au sustinut ca m-au lovit doar ca m-au confundat .Am 7 martori care au fost de fata...Asi dori sa stiu ce pedeapsa risca acestia si ce suma as putea sa cer ca despagubire morala fara ca instanta sa considere sursa de "imbogatire"..In prezent sunt student la o facultate de drept cu profil la zi si ma gandesc ;ca semnul de pe fata nu o sa ma ajute in cariera pe care o doresc s-o urmez .Va Multumesc si astept un raspuns!!

Daca aveti atatia martori oamenii au sanse mari sa mearga la inchisoare daca se ajunge la slutire pe art 182 c. pen.
E posibil ca unii dintre ei sa scape de executarea pedepsei in regim de penitenciar.
Cat priveste daunele materiale si morale se poate spune ca instantele sunt cam zgarcite.
Parerea mea este ca daca nu veti fi multumit de cuantumul daunelor acordate sa mergeti la CEDO.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente vs. vatamare corporala eleodor-popescu eleodor-popescu O agresiune soldata cu 12-13 zile de ingrijiri medicale fara internare, dar cu pierderea unui dinte (dintele nr.24-premolar, dupa canin in partea de sus) poate ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)