avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din cutia poștală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din cutia poștală

Bună seara,
Mă confrunt cu următoarea situație:

În blocul în care locuiesc, corespondența pe care ar trebui să o primesc în cutia poștală dispare frecvent, lucru care este deranjant. Vorbesc aici atât de scrisori / plicuri cu facturi cât și de reviste la care sunt abonat (pentru care plătesc).

Ceea ce se întâmplă se numește furt sau violarea corespondenței? Întreb, pentru că din punctul meu de vedere se încadrează la furt (dispar bunuri pentru care eu am plătit)
La ce articol se încadrează și care ar fi pedeapsa?
Mulțumesc frumos pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:35, 26 Ianuarie 2015
Prin sustragerea corespondentei initial se poate sustine sustragerea acesteia,respectiv furtul
NCP Art. 228
Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.


Este greu de probat violarea corespondentei,daca faptuitorul doar sustrage corespondenta strict pentru a asigura de ex maculatura necesara incalzirii...
Asigurati cutia postala cu alt sistem de siguranta,inlocuiti actuala incuietoare
Faptul că respectivele publicații se află în cutia mea poștală presupune / confirmă că acestea sunt în posesia mea, drept urmare sustragerea lor se încadrează la furt, corect?

Mă interesează dacă autoritățile pot lua măsuri punitive la adresa respectivilor dacă voi reuși să probez faptul că aceștia fură corespondența din căsuța poștală.

Da,cutia este asigurată, dar revistele fiind mai voluminoase rămân pe la colțuri pe afară și se pot scoate relativ ușor.
Daca detineti probe temeinice care sa dovedeasca autorul sustragerii corespondentei,
formulati plangere la politia responsabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de corespondenta yoyoyo2012 yoyoyo2012 Buna seara, de ceva timp cineva imi sustrage corespondenta destinata mie care nu e indesata complet in cutia postala a scarii blocului in care locuiesc (ex: ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei ContSters141851 ContSters141851 Buna!Va rog sa ma ajutati!Toate plicurile primite la cutia postala sunt deschise de anumiti vecini(stiu sigur cine).Facturile sunt lasate inapoi ... (vezi toată discuția)
Cutie postala emilia-gabriela emilia-gabriela Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca este posibil si ce implicatii are montarea unei cutii postale mai mari, in plus fata de cea existenta, la adresa de ... (vezi toată discuția)