avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Certificat de garantie pierdut
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Certificat de garantie pierdut

Buna,

Am pierdut certificatul de gatantie al unui produs electronic, mai am doar factura.
Produsul a fost cumparat pe firma in urma cu un 1 si 8 luni.

Pot sa beneficiez in vreun fel de garantie in continuare ?

Multumesc!
De certificatul de garantie aveti nevoie numai in cazul nefericit in care produsul de strica in perioada de garantie si necesita intrarea in service
Se elibereaza un singur certificat de garantie /produs achizitionat
Bine ca n-ati pierdut factura; dreptul la garantie depinde de data cumpararii nu de existenta hartiei pe care scrie certificat de garantie.
Pai tocmai ca mi s-a stricat, altfel era limpede ca nu as avea nevoie de certificate...

Problema mea este ca nu mai am certificatul, iar produsul a fost cumparat pe firma, nu pe persoana fizica si nu stiu sigur daca Protectia Consumatorului intra in aceste probleme
Nu va ajuta ANPC, sunteti persoana juridica.
Incercati o negociere cu firma, altfel doar prin instanta ii puteti obliga la ceva.
Aici ai 2 probleme, nu una. In primul rand, faptul ca ai facut factura fiscala pe firma, duce la scoaterea produsului tau de sub incidenta legislatiei cu privire la Protectia Consumatorului. In general, cam toti producatorii declara in certificatul de garantie si in declaratia de conformitate ca produsele sunt facute pentru uz personal si nu pentru persoane juridice. Ori, atata timp cat pe factura ta fiscala apare o firma, nu prea poti face nimic. 2. Certificatul de garantie pierdut. In acel certificat scrie foarte clar ca pierderea lui duce la invalidarea garantiei. Orice produs trebuie predat vanzatorului sau service-ului autorizat insotit de documentele de plata si de certificatul de garantie. Lipsa oricarui document din cele 2 duce la anularea garantiei.
Insa, ca om ai mai avea o sansa, foarte mica, zic. Apeleaza la vanzator, oricare ar fi el. Daca te intereseaza o posibila rezolvare poti sa ma contactezi printr-un mesaj privat.

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu certificatul de garanție? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Pentru repararea/verificarea unui produs electronic timis în service este necesar/obligatoriu certificatul de garanție sau este suficient să te prezinți ... (vezi toată discuția)
Certificatul de garanție necompletat este valabil? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Certificatul de garanție necompletat îți asigură garanția legală? De ce este obligatoriu pentru introducerea produselor în service? (atâta timp cât, ... (vezi toată discuția)
Garantie obligatorie persoana fizica 24 luni? cristi_hummer cristi_hummer am cumparat un laptop de pe vexio, mi-au spus cand l-am comandat ca are defapt 24 luni si pe site scria 1 an, dar au spus ca, cu noile legi sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)