avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este obligatoriu certificatul de garanție?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este obligatoriu certificatul de garanție?

Pentru repararea/verificarea unui produs electronic timis în service este necesar/obligatoriu certificatul de garanție sau este suficient să te prezinți doar cu factura?
Ce părere aveți?
Având în vedere următoarele:
1) Factura reprezintă efectuarea unei tranzacții între vânzător și cumpărător,
2) Certificatul de garanție fiind "buletinul" de indentificarea a unui produs, fără certificatul de garanție ce ar trebui să conțină obligatoriu S/N (serial number/serialul unic al unui produs), altfel nu se poate dovedi proveniența lui.
Prin acest S/N (serial unic), orice produs întră în service și se întoarce la tine fără posibilitatea de a se face vreo eroare și să fie înlocuit cu un altul.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
Cretu Jan Marian, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat de garantie pierdut mmem mmem Buna, Am pierdut certificatul de gatantie al unui produs electronic, mai am doar factura. Produsul a fost cumparat pe firma in urma cu un 1 si 8 ... (vezi toată discuția)
Certificatul de garanție necompletat este valabil? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Certificatul de garanție necompletat îți asigură garanția legală? De ce este obligatoriu pentru introducerea produselor în service? (atâta timp cât, ... (vezi toată discuția)
Produs contrafacut cumparat pe site de anunturi iuliant iuliant Buna ziua, Am cumprat o chitara de pe un site de anunturi care mi s-a spus de vanzator (minor) ca e de o anumita firma (Fender). Din investigatiile mele ... (vezi toată discuția)