Buna seara. Dupa ce mi-a spus sa imi dau demisia pentru ca se desfiinteaza postul, angajatorul mi-a inmanat un act aditinal de modificare a contractului de munca de la 8 ore la o ora, incepand cu data de 01.01.2015. Eu nu am semnat acest document pentru ca nu stiu daca este legal ce face.
Spuneti-mi va rog poate face asa ceva? Adica am lucrat 8 ore de luni pana sambata ca sa fiu platita o ora pe zi de luni pana vineri? Dupa ce ca zilele de sambata nu mi-au fost platite pe decembrie si ianuarie acum, are dreptul sa faca asa ceva?Asta e bataie de joc. Este inadmisibil ca un asa zis patron, sa isi bata joc de singurul angajat pe care il are, in asemenea mod.
Va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac. Va multumesc
Nu semnati acel act aditional. Nu sunteti obligat sa-l semnati.
De asemenea, nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Buna seara. Am uitat sa mentionez ca nu am vrut sa imi dau demisia. Cum altfel imi poate inchide contractul de munca in acest caz? Mi-a spus ca daca nu imi dau demisia si nu semnez acel act aditional mi-l inchide oricum, pentru ca nu are cu ce sa ma mai plateasca si in perioada de preaviz. Ce inseamna oricum? Maine la ora 12 ma asteapta sa semnez actele.
Va multumesc!
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.