In cat timp se poate semna contractul de munca pentru o persoana care a fost angajata pe 20 ianuarie si pana acum nu a semnat contractul? Poate dura mai mult? Exista pericolul sa nu fie platita pe zilele lucrate pana acum?
Va multumesc!
C.i.m. se semneaza anterior datei de incepere a activitatii.
art.16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului. (2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
...
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc!
Deci zilele de pe 20 ianuarie si pana cand se semneaza contractul nu se vor plati. Dar se poate face contractul acum pentru data de 20 ianuarie, ca si cand ar fi fost semnat de atunci?
C.i.m. se poate incheia retroactiv, insa angajatorul risca sa fie sanctionat contraventional de catre ITM pentru netransmiterea in termen a c.i.m. in REVISAL.
Angajare
birsa
Ce pot face in situatria in care am mers la interviu,mi-sa promis contract de angajare(asa trebuie,nu?)mi-au spus ca voi fi platita dupa 2 sapatamani...Dupa 16 ... (vezi toată discuția)