avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Drept persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Drept persoana cu handicap

As vrea sa stiu daca o persoana cu handicap grav, care are in proprietate teren intravilan si teren extravilan beneficiaza de scutirea impozitului pe terenurile aferente.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 1 Februarie 2015
daca are Certificat de handicap este scutit de impozit pe proprietati, trebuie sa se prezinte certificatul la Directia de Taxe si Impozite.
Nu orice incadrare in grad de handicap confera scutire la plata impozitului pe terenuri. Raspunsul exact il veti afla in cadrul Serviciului impozite si taxe din Primaria in raza teritoriala a careia se afla terenul. Depinde si de numarul de ordine al proprietatii si de incadrarea terenului (intravilan sau extravilan)
art.284 C.fisc.
.....
(4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe teren pt. persoana incadrata in grad de handicap anda700 anda700 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Mama mea este persoana incadrata in grad de handicap grav , certificat cu termen de valabilitate permanent, ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoane cu handicap Andreea-Elena26 Andreea-Elena26 Buna ziua! In legea nr 448/2006, art 26 este specificat faptul ca: \\"Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi ... (vezi toată discuția)