avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii 11 ore noaptea și în week-end
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

11 ore noaptea și în week-end

Am tot căutat în forum o discuție, dar cazul meu nu l-am regăsit:
-fișa postului spune ca lucrez ture de 12 ore
-ROI spune că lucrez ture de 8 ore cu 3 ore de repaus activ (e legal așa ceva?).
-programul este 20.30-7.30 - deci 11 ore- luni-> duminica.
Până anul trecut eram pontaţi 8 ore/tura de 11, acordându-se spor de 25% pt ore de noapte și 100% în week-end și sărbători legale. Week-end ul era considerat simplu nopțile de sâmbătă-duminică și duminică-luni.
După anumite discuții am obținut să fim pontaţi 11 ore (8+3) cu zile libere compensatorii, dar acum vor sa aplice sporul de week-end sâmbătă 0 - duminică 24. Adică vor să-l împartă în trei nopți orele plătite la dublu.

Cum putem evita acest lucru? Cum este legal? Eu știam că acest spor de week-end se împarte în trei nopți în cazul turei de 12 ore ( noi făcând 8 ore +3). Menționez că lucrez la stat.
Mulțumesc.

Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
Gurita22, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de lucru IORDAN ELENA IORDAN ELENA va rog sa-mi spuneti cate ore o sa lucrez lunar, de la 1 dec., dupa urmatorul program: L-M liber,M,j,V- 11 ORE/ZI, S-D liber dupa care, in sapt. urm., voi ... (vezi toată discuția)
Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Munca in ziua de sambata se poate compensa cu zi libera? Sebi44 Sebi44 Buna Ziua! Lucrez la o firma privata. Sunt perioade in care avem de onorat multe comenzi. In aceste perioade eram chemati la munca sambata si eram platiti ... (vezi toată discuția)