avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare pensie alimentara

Sunt divortat din 2007 si in ultimii 3 ani copilul sta aproximativ 60% la mine (in acte ar trebui sa stea cam 40%, dar in intersul copilului am agreat verbal cei 60
%).Instanta a dispus sa platesc 25% din venit ca si pensie alimentara. Cheltuielile incep sa creasca (proportional cu varsta copilului...) iar de la mama, in toti acesti ani nu am vazut nici un ban (nici macar cand copilul a stat la mine 2..3 saptamani dintr-o luna) iar daca deschid subiectul...e scandal....
As putea sa deschid o actiune pentru recalcularea pensiei, respectiv sa plateasca si ea ?
Cum as putea sa dovedesc cheltuielile mele (nu prea am tinut chitanta....) ? Se poate prin martor,poze (din excursie) si prezenta fizica a unor obiecte cumparate pentru copil ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:58, 10 Februarie 2015
Dovezi cu orice instiintari de costuri de la scoala, cu mentionarea obiectelor cumparate etc. In ultimii 3 ani cchiar atin platit acea pensie de 25%?
Incercati inainte o intelegere cu mama, faceti-i o notificare si, cu avocat, preot, nasul ciopilului sau mediator, incercati sa-i aratati ca oricum obtineti si locuinta copilul;ui si tot, nu are rost sa mai ajungeti in instanta.
Nu are rost sa mai continuati discutiile singuri, ele de regula sunt blocate. Trebuie sa o faceti cu unul sau mai multi terti de fata, persoane neutre sau profesionisti.
Da, am platit cei 25% si in valoare neta este cam 120% din salariul mediu net pe economie.
Dovada cumparaturilor (imbracaminte, incaltaminte, jucarii, articole sportive, excursii,..) se pot dovedi prin martori, prezenta lor fizica (ex. jucarii) sau exclusiv chitante ?

Va multumesc.
martori sau chitante, nu mergeti cu jucariile si hainele in instanta

Incercati sa cereti plata pensiei de intretinere in natura, motivand ca aceasta este, practic, starea de fapt.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru copil - urgent timea05 timea05 Logodnicul meu este divortat din 2001. Are o fetia de 13 ani. pana in 2003 pensia alimentara a fost retinuta din salar. Dupa 2003 s-a inteles cu mama copilei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara majorata! alinutz_a alinutz_a Buna ziua, problema ar fi urmatoarea: fosta sotie a sotului l-a dat in judecata pentru majorarea pensiei alimentare, in prezent plateste o ... (vezi toată discuția)