avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie urmas!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie urmas!

Buna ziua,tatal meu a dat in judecata pentru acordarea grupei a doua de munca firma la care a lucrat.Intre timp tatal meu a decedat, am obtinut pentru mama pensie de urmas.In urma cu putin timp am primit hotararea de la instanta prin care se admite actiunea formulata de acesta.Intrebarea mea este daca mama beneficiaza de acest drept de recalculare?Va mltumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 20:07, 27 Ianuarie 2015
Daca hotararea e definitiva, mergeti la Casa de pensii cu copie BI, copie cupon pensie, copie hotarare si adeverinta eliberata de firma cu grupa de munca si faceti o cerere de recalculare.
Se calculeaza din nou pensia decedatului si apoi 50% din ea se cuvine sotului supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sally_daisy sally_daisy Buna ziua, Exista un termen limita pana la care sotul pensionar supravietuitor poate opta pentru pensia de urmas, in cazul in care aceasta este mai mare ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie nina2014 nina2014 Buna ziua! Tatal meu a lucrat peste 20 ani in cadrul CFR la grupa I de munca. La pensie nu a fost incadrat la aceasta grupa. In 2013 a decedat, iar mama ar ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza majorarea pensiei pentru pensionarii care isi continua activitatea ? florinovici florinovici Am iesit cu decizie la pensie la limita de varsta in 2014 luna septembrie, dar imi continui activitatea cu contract de munca. Vreau sa stiu cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)