Buna ziua! Tatal meu a lucrat peste 20 ani in cadrul CFR la grupa I de munca. La pensie nu a fost incadrat la aceasta grupa. In 2013 a decedat, iar mama ar putea sa beneficieze de pensie de urmas (1/2 din pensia tatalui). Intrebarea mea este daca se poate face incadrarea in grupa I si recalcularea pensiei postmortem (daca mama ar beneficia de pensie majorata) si unde ar trebui sa se adreseze...
Multumesc.
Mergeti la regionala CFR unde a lucrat tatal dvs. si solicitati o adeverinta pt. perioada lucrata in gr. Aceasta adeverinta, intocmita conf. legii, trebuie depusa la casa de pensii impreuna cu o cerere de recalculare, o copie dupa cuponul de pensie si BI ( al mamae dvs.)
Pensie de urmas
sally_daisy
Buna ziua,
Exista un termen limita pana la care sotul pensionar supravietuitor poate opta pentru pensia de urmas, in cazul in care aceasta este mai mare ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie
bliana
Buna ziua! Am si eu o intrebare: tatal meu a lucrat 30 ani si 10 luni in grupa I si a iesit la pensie in 1992. A decedat in 2005, iar mama are in prezent o ... (vezi toată discuția)