avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua! Am si eu o intrebare: tatal meu a lucrat 30 ani si 10 luni in grupa I si a iesit la pensie in 1992. A decedat in 2005, iar mama are in prezent o pensie de urmas de 400 lei. Cum se poate cre recalcularea, avand in vedere ca am dus la CAS adeverintele cu sporurile care nu erau in cartea de munca, dar mama a primi o majorare de ...4 LEI, acum un an. Ce e de facut? Mentionez ca a iesit la pensie pt limita de varsta si vechime integrala.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
bliana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:14, 30 Mai 2011
bliana a scris:
Cum se poate cre recalcularea, avand in vedere ca am dus la CAS adeverintele cu sporurile care nu erau in cartea de munca, dar mama a primi o majorare de ...4 LEI, acum un an. Ce e de facut?

Nu este nimic de facut, inteleg ca sporurile au fost valorificate. Pensiile de urmas sunt mici, intrucat se stabilesc procentual din punctajul mediu anual realizat de sustinator. Pentru un singur urmas acest procent este de 50% din punctajul mediu anual al sustinatorului decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod recalculare pensie urmas a... a... Buna ziua, va rog o intrebare Tatal meu(nascut 1.04.1942 - pensionar de stat din 1998 , decedat 20.12.2007 (pensia din luna noiembrie 2007 era de 673 lei; ... (vezi toată discuția)
Obtinere drepturi din grupe de munca i si ii la pensia de urmas aurora9 aurora9 Buna ziua! Legat de faptul ca persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si II de munca, potrivit legislatiei ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Mona2203 Mona2203 Buna seara, in urma cu 10 ani tatal meu a decedat in urma unui accident de munca si de atunci pana acum am beneficiat de pensie de urmas. De doi ani de cand nu ... (vezi toată discuția)