avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CAS daca nu am loc de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CAS daca nu am loc de munca

Buna ziua,

In cursul zile de azi am fost la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru a ma informa legat de continuitatea platii CAS, luand in calcul faptul ca momentan nu lucrez. Doamna de la giseu mi-a calculat contributia, dar nu a vrut sa-mi explice de unde vin sumele respective. Mi-a luat in calcul ultimii doi ani lucrati, perioada 2013 cu cateva luni lucrati cu contract de munca cu pauze intre ele, si 2014 perioada continua cuprinsa intre aprilie-decembrie. Din cate am inteles, doamna a socotit ca trebuie achitati vreo 7 luni in urma, cu o contributie lunara de 75 de lei.

Nelamuirea mea este:

1. un vecin care nu a avut contract de munca de peste 5 ani, a trebuit sa achite in decemrie 2014, in jur de 450 de lei pentru o perioada de 6 luni in urma. Acum, eu care am lucrat si am avut in ultimele 9 luni contibutia virata la CAS de catre angajator, .... pentru mine se calculeaza si o restanta pentru 7 luni ???? Si la intrebarea de ce au luat in calcul ultimele 24 de luni, mi s-a spus ca este pentru "continuitate".

2. din cate stiu (daca e gresit va rog sa ma corectati) contributia la fondul de CAS este de 5.5% din salariul minim e economie. Luand in calcul salariul minim pe economie, care fiind de 975 ... ajung la o contributie de 53.625 lei. De unde atunci suma de 75 de lei, contibutie lunara?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu medical/maternal - salariu net fokinga fokinga Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi, să calculez salariul net, pentru lunile: ian., febr., martie, mai, iunie 2015. Am următoarele date: salariu brut ... (vezi toată discuția)
Plata somaj marinica71 marinica71 am o vechime in munca de 18 ani cate luni pot beneficia de ajutorul de somaj si ce suma? (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate persoana fara venit ursu2003 ursu2003 Fiul meu in varsta de 25 de ani a suferit o fractura care necesita interventie chirurgicala. Nu are asigurare, medic de familie a avut cat a fost elev pana ... (vezi toată discuția)