avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrierea datoriei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrierea datoriei

Buna ziua,

Mama mea a detinut acum 10 ani un abonament la Connex (actual Vodafone). In urma cu 2 saptamani, compania de recuperari EOS KSI i-a trimis mamei mele instiintare ca in termen de 7 zile este obligata sa platesca suma de 340 de lei, iar in caz contrar suma restanta va ajunge la 730 de lei. Neavand cum s-o platesc acestia au sunat si au spus ca va incepe procedura penala. Intrebarea mea este, avand in vedere ca au trecut 10 ani de atunci (si fiindca stiu ca o fapta se prescrie dupa 3 ani), este posibil ca fapta sa se fii prescris ?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters328217 , utilizator 14:36, 27 Ianuarie 2015
Da, pare sa se fi prescris .
Daca primiti ceva de la executor trebuie sa faceti contestatie la executare.
Va multumesc mult!

Multa sanatate!
Buna ziua,

Da, daca nu au existat in ultimii 3 ani alte incercari de recuperare a datoriei care sa intrerupa prescriptia atunci datoria e prescisa.

E vorba cel mai probabil doar de intimidare.

Succes,
Nu a mai existat nicio incercare de recuperare pana acum. Fiind student la Drept (anul I) am auzit despre prescrierea faptei si de aceea am intrebat.

Va multumesc mult pentru sprijinul acordat!
Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt. un abonament telefonie mobila nycoletta2008 nycoletta2008 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu un abonament la vodafone facut in luna decembrie anul 2005. Am platit abonamentul pana in luna iulie anul ... (vezi toată discuția)
In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspundeti Danzu Danzu am o factura neachitata la orange din 2002 drept urmare mi sa inchis abonamentul. am fost preluat de catre firma de recuperare EOS KSi...si am primit o ... (vezi toată discuția)