avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere timp de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere timp de munca

Buna ziua,

Acum ceva ani , sa tot fie vre-o 5 stiu ca citeam in codul muncii ceva de genul: salariatul poate cere reducerea de norma (de la 8 la 6 sau 4) pentru copilul pana la 7 ani. Imi aduc aminte bine sau nu? Nu este cazul de ingrijire copil bolnav sau cu grad de handicap.

Nu tin minte sa fie in obligatiile angajatorului, ma gindesc ca eu pot sa cer dar ei nu stiu daca sunt obligati sa accepte.

Ma puteti ajuta va rog cu o informatie in sensul acesta.

multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoles23 , utilizator 21:17, 27 Ianuarie 2015
Codul Muncii nu a prevazut niciodata asa ceva.

Dvs puteti solicita angajatorului asa ceva, insa sunt doua posibilitati :
- fie va respinge cererea,avand in vedere ca nu exista un text de lege care sa-l oblige

- fie va aproba cererea, situatie in care exista si posibilitatea reducerii salariului in functie de norma ceruta.
Multumesc pentru raspuns. Nu mi-as fi inchipuit altfel reducerea fara modificarile salariale aferente, doar ca eram curioasa daca a fost sau este asa ceva. Inseamna ca am citit gresit. Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ContSters96930 ContSters96930 Lucrez la sncfr,vreau sa stiu daca este normal sa te oblige sa ei concediu fara plata citeva zile,care este norma de lucru si unde este specificat,va multumesc ... (vezi toată discuția)
Reducere cu 2h/zi a programului de lucru roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Gasesc pe Internet o informatie conform careia, pentru mamele care se intorc mai devreme de 2 ani la serviciu, durata de lucru se poate reduce ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata gmalberto1973 gmalberto1973 Sunt angajat la o firma privata de distributie cu norma intreaga si beneficiez de insertie crestere copil pe o perioada de 2 ani,pana in luna iulie 2014. ... (vezi toată discuția)