avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Primirea veniturilor banesti in urma concediului ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Primirea veniturilor banesti in urma concediului prenatal

Buna seara,
Am depus concediul prenatal incepand cu data de 05.01.2015 urmand sa nasc in jurul datei de 01.03.2015.Ma intereseaza in cat timp as putea sa primesc drepturile banesti ptr acest concediu.Si daca depinde de angajator sau de Cas?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:20, 28 Ianuarie 2015
In perioada concediului medical drepturile salariale se platesc la datele obisnuite de plata a salariilor. Angajatorul isi va recupera ulterior indemnizatia pe care v-o plateste de la casa de sanatate.
Daca nu veti primi banii la timp, puteti face reclamatie la casa de sanatate.

Va multumesc frumos.
M-ar mai fi interesat si daca acest calcul va fi facut de contabilul unitatii,sau va trebui asteptat vre-un calcul de la cas?SI daca statul de plata se emite pe 15.02.2015 asta inseamna ca veniturile banesti vor fi cele pe luna ianuarie respectiv 05.01.2015-31.05.2015?Multumesc anticipat
Calculul se face de catre contabilul unitatii. Ulterior, acesta poate depune cerere la casa de sanatate pentru recuperarea sumelor platite din fondul de asigurari de sanatate.
Din indemnizatia de maternitate se retine doar CAS in valoare de 89 lei. Nu se retin contributiile la somaj si sanatate, nici impozit.
Plata se face in februarie pentru perioada de medical din ianuarie, adica din 05.01 pana in 31.01.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? exista o limita a indemnizatiei? vali_ff vali_ff Stiu ca Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut, dar exista o limita pana la care se plateste cat la suta din salariu? La un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfi + cm malina19 malina19 buna ziua,am o problema mare. nu sunt de profesie contabil si nu ma lamureste nimeni. am un PFI (persoana fizica independenta) de un an. lucrez si cu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ioanasimion ioanasimion buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca am 2 contracte de munca, unul full time (8 ore) si unul part-time (4 ore), indemnizatia pentru prenatal, adica cei 85% ... (vezi toată discuția)